wishList-icon-blue wishList-icon
Wishlist
Nu ai nici un produs în wishlist
cont-icon-blue contact-icon
Login
Intră în cont
Înregistrare
lock-icon-blue lock-icon
Inregistrare
Home > Blog > Când și de ce trebuie să schimbi salteaua?

Când și de ce trebuie să schimbi salteaua?

Când și de ce trebuie să schimbi salteaua?
adaugat 26 Mar 2020
Când și de ce trebuie să schimbi salteaua?-shareIcon
Distribuie
Ca o regulă generală, saltelele își păstrează o formă bună pentru o perioadă între 5 și 10 ani. Cu toate acestea, tu ești cel care decide când a sosit timpul să schimbe vechea saltea, luând în calcul câțiva factori importanți. Te trezești înțepenit? Salteaua ta este denivelată? Dormi mai bine pe alte saltele, atunci când ești în deplasare? Toate acestea sunt semne că este timpul să te gândești la o schimbare. Pentru a prelungi viața saltelei tale, folosește mereu o protecție de saltea care va ține deoparte praful, alergenii, petele, etc.
Un certificat de garanție pe o perioadă mai lungă nu asigură și o viață mai lungă a saltelei. Certificatul de garanție nu include clauze precum pătarea saltelei dacă nu ai folosit o protecție de saltea, de exemplu. 
Schimbarea saltelei poate fi un proces obositor. Cu siguranță vei avea nevoie de un somn odihnitor după ce vei face selecția dintre spumă și arcuri, magazine fizice și online și vei determina prețul maxim pe care  ești dispus să-l plătești pentru a face schimbarea. 
Până acum puteai alege dintr-o multitudine de saltele atât din magazine fizice, cât și online. Acum îți recomandăm să îți cauți noua saltea și să o cumperi online. În acest fel vei evita orice alte riscuri, atât de greu de evitat în această perioadă. Un mic sfat înainte de a face achiziția: dacă nu ești mulțumit/ă de achiziție, vei putea să-ți recuperezi banii într-un timp relativ scurt. Există companii care oferă posibilitatea de a testa salteaua timp de o lună, în mod gratuit. În acest mod vei putea cu adevărat să o testezi înainte de a lua o decizie finală. 

Cum să alegi salteaua perfectă pentru tine?

Există trei tipuri de saltele des întâlnite pe piață: cu arcuri, cu spumă și ajustabile. Nu există un material perfect, dar în general, cei care dorm pe o parte au nevoie de o saltea mai moale, cei care dorm pe burtă au nevoie de una fermă, iar cei care dorm pe spate ar trebui să aleagă o saltea nici prea moale, nici prea tare. În afară de nivelul de fermitate al saltelei, trebuie să te gândești și la alți factori care au putea să îți influențeze decizia. Iată câțiva din acești factori:

Dacă îți plac paturile tradiționale, cu arcuri

Saltelele tradiționale cu arcuri au acea mișcare caracteristică cu care probabil te-ai obișnuit. Acestea sunt de obicei mai ferme. Arcurile interconectate sunt mai durabile, dar arcurile individuale, acoperite fiecare cu material, reduc efectul de val care se simte atunci când cineva se așază pe cealaltă parte a patului. 

Dacă preferi o bază mai fermă

Opțiunile cu spumă de memorie au mai puține arcuri și reduc mai eficient presiunea. Pentru a determina calitatea, privește densitatea și grosimea spumei. Aceștia sunt indicatori care îți vor arăta cât de mult te vei ”scufunda”. Saltelele noi au de obicei mai multe straturi de spumă, la bază o spumă mai tare care oferă suport și la suprafață o spumă mai moale care oferă confort. 

Dacă ești deschis la nou și vrei o schimbare

Alege o saltea umplută cu aer care are o telecomandă prin care poți alege cât aer să fie înăuntru. Marele avantaj al acestei saltele este faptul că poți ajusta fermitatea saltelei în funcție de partea pe care dormi. Există de asemenea și saltele care au doua nivele de fermitate: pe o parte sunt ferme, iar dacă le întorci sunt moi. 

Dacă ai alergii

Atât spuma cât și latexul sunt în mod natural anti-microbiene și rezistente la praf și mucegai. Dacă alegi o saltea cu arcuri sau umplută cu aer, asigură-te că o îmbraci cu o husă dintr-un material anti-alergen pentru a ține departe factorii iritanți. 

Dacă ai dureri de spate

Saltelele cu spumă de memorie sau latex sunt cea mai bună alegere pentru cei cu dureri de spate pentru că oferă suport lombar. 
Dacă vrei să reduci cât mai mult chimicalele, caută saltele din spumă certificată Certi-PUR-US sau Oeko-Tex pentru alte materiale. 

După ce te-ai familiarizat cu diferitele tipuri de saltele și factorii care te pot influența în alegerea saltelei perfecte pentru un somn liniștitor, e timpul să-ți găsești doza de inspirație online, pe Moboo.ro.
Comandă salteaua perfectă pentru un somn liniștitor de aici: https://bit.ly/3bxDMif 
 
Contact
+40 701 223 378
office@moboo.ro
Str. 8 Martie, Nr. 49
Targu Mures, Judetul Mures
SOL SAL