wishList-icon-blue wishList-icon
Wishlist
Nu ai nici un produs în wishlist
cont-icon-blue contact-icon
Login
Intră în cont
Înregistrare
lock-icon-blue lock-icon
Inregistrare
Home > Blog > MDF Vs Lemnul Masiv – Avantaje și Dezavantaje (Partea I)

MDF Vs Lemnul Masiv – Avantaje și Dezavantaje (Partea I)

MDF Vs Lemnul Masiv – Avantaje și Dezavantaje (Partea I)
adaugat 21 Jan 2020
MDF Vs Lemnul Masiv – Avantaje și Dezavantaje (Partea I)-shareIcon
Distribuie
 În percepția generală lemnul masiv este superior MDF-ului. Lemnul este văzut ca un material puternic și rezistent, în timp ce MDF-ul este adesea văzut ca fiind o alternativă mai ieftină. 
 Adevărul este că atât lemnul masiv, cât și MDF-ul au avantaje și dezavantaje când vine vorba de remodelarea bucătăriei. În ciuda percepției generale, lemnul masiv nu este mereu cea mai bună alegere. În anumite situații plăcile de MDF sunt un material mai potrivit. 
Iată câteva avantaje și dezavantaje pe care trebuie să le știi pentru a face cea mai bună alegere pentru casa ta:
 

Lemnul masiv

De zeci de ani lemnul masiv a fost principalul material utilizat pentru crearea articolelor de mobilier. Pentru a face o delimitare clară, este bine de știut că lemnul masiv conține doar lemn, în timp ce lemnul prelucrat se referă la alte tipuri de materiale care au în compoziție o combinație de lemn, fibre, rășini, adezivi și furnir, precum fronturile MDF. 
 

Avantajele lemnului masiv:

Durabilitatea – Lemnul masiv este foarte puternic și ferm. Dacă ești în căutarea unor piese de mobilier care să reziste zeci de ani, lemnul masiv este alegerea perfectă. Lemnul masiv a fost folosit în întreaga lume pentru a ridica clădiri și chiar poduri. Bineînțeles, fermitatea lemnului depinde de tipul de lemn. De exemplu, stejarul este mai puternic și va avea o durabilitate mai mare decât cedrul. 
Estetică – În ceea ce privește aspectul, lemnul masiv este de neegalat. Are o textură care ajută la design-ul final al pieselor de mobilier. Dacă estetica și stilul sunt prioritare, lemnul masiv este cea mai bună alegere pentru tine. Deși stejarul roșu este mai durabil și mai ferm decât cel alb, stejarul alb este folosit mai des datorită texturii sale deosebite. 
Personalizare – mobila poate fi personalizată în diferite feluri(formă, culoare) atunci când se folosește lemnul masiv.
Valoare – mobila creată din lemn masiv are mai multă valoare decât cea făcută din lemn prelucrat, deși mobila din fronturi MDF poate ajunge și ea la costuri mari. 
Dezavantajele lemnului masiv:
Degradarea cauzată de umezeală – într-o stare neșlefuită, lemnul nu este rezistent la apă. Deși tipurile de lemn mai puternic precum stejarul roșu pot rezista la o expunere constantă la umiditate, majoritatea tipurilor de lemn se degradează. Pentru a proteja lemnul, trebuie aplicat un strat final de protecție anti-umiditate. 
Crepături și umflături – lemnul tinde să se umfle și să se contracte din cauza temperaturii și a umidității. Din această cauză, lemnul masiv are tendința de a dezvolta crăpături. În timp, producătorii au găsit diferite metode și tehnologii care ajută la minimizarea crepăturilor și umflăturilor. 
Infestarea cu insecte– lemnul solid este mai vulnerabil la atacurile insectelor decât lemnul prelucrat. Are nevoie de mentenanță regulată și de un strat protector aplicat la final pentru a feri lemnul împotriva insectelor. 

În partea a doua a articolului vei afla care sunt avantajele și dezavantajele fronturilor MDF și astfel vei reuși să faci alegerea potrivită pentru comfortul și aspectul casei tale. 

Urmărește pagina www.Moboo.ro și vei fi mereu la curent cu cele mai noi produse și idei pentru casa ta. 
 
Contact
+40 701 223 378
office@moboo.ro
Str. 8 Martie, Nr. 49
Targu Mures, Judetul Mures
SOL SAL