wishList-icon-blue wishList-icon
Wishlist
Nu ai nici un produs în wishlist
cont-icon-blue contact-icon
Login
Intră în cont
Înregistrare
lock-icon-blue lock-icon
Inregistrare
Home > Blog > Sfaturi Pentru A Alege Cea Mai Potrivită Ușă de Interior

Sfaturi Pentru A Alege Cea Mai Potrivită Ușă de Interior

Sfaturi Pentru A Alege Cea Mai Potrivită Ușă de Interior
adaugat 06 Feb 2020
Sfaturi Pentru A Alege Cea Mai Potrivită Ușă de Interior-shareIcon
Distribuie
O ușă de interior potrivită este o necesitate care poate face diferența în stilul casei tale. Deși uneori nu le acordăm atenția cuvenită, ușile de interior au un efect impresionant asupra look-ului întregii case. Majoritatea cumpără sau închirează casele cu ușile deja instalate, iar acest aspect trece pe plan secund, dar alegând o ușă potrivită vei reuși să dai personalitate casei tale. 
Am pregătit o serie de criterii pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi ușile de interior pentru casa ta, indiferent că te gândești la renovare sau te muți în casă nou:

Stilul ușilor

Simte-te liber să combini stilurile și să dai casei tale un aspect eclectic și jovial, dar încearcă totodată să păstrezi același simț estetic în toată casa. Ia în considerare mărimea și atmosfera camerei. O ușă masivă, cu ornamente nu se va potrivi într-o cameră mică, făcând-o să pară că are dimensiunile și mai reduse. 

Modul de deschidere

Atunci când alegi o ușă de interior făcută la comandă poți alege modul de deshidere a ușii. În funcție de asta se va alege și tipul de clanță. Ideal ar fi ca o ușă să nu se deschidă spre un hol sau un coridor. Încearcă să iei acest aspect în considerare când alegi modul de deschidere a ușii de interior. 

Tocurile ușii

Alegerea sau montarea incorectă a tocurilor va reduce din valoarea estetică și financiară a ușii. Alegerea unor tocuri ieftine sau de proastă calitate poate duce la deteriorarea ușii și la costuri suplimentare pe termen lung. Urmărește instrucțiunile cu atenție sau apelează la ajutorul unui profesionist. 

Izolare fonică și termică

Pentru ca ușa de interior să poată izola termic și fonic cât mai bine spațiul camerelor este nevoie ca aceasta să aibă o grosime de minim 40 mm. Izolarea fonică poate fi optimă dacă ușa are minim 28db, ea fiind compusă dintr-un panou tubular, panou HDF, lemn stratificat sau masiv.

Alegerea culorii în ton cu stilul casei

Pentru alegerea unei culori potrivite este bine să iei în considerare culorile pardoselei si a amenajarii interoare. Fie pot fi alese în aceeași nuanță, fie pot contrasta. Totul depinde de cât de îndrăzneț ești în alegerile tale. Și cum alegerea ușilor trebuie să țină cont atât de culoarea pardoselii, cât și de celelalte finisaje ale pereților și mobilierului, ar trebui să ai în vedere câteva trucuri pentru a păstra un stil unitar al locuinței. Ca atare, o ușă albă poate fi potrivită unor finisaje viu colorate sau în cazul unui mobilier în culori calde.

Ușile de interior pot fi produse din mai multe materiale

Un alt aspect important atunci când alegi o ușă de interior este materialul. Ai multe opțiuni din care să alegi:

Lemn masiv

Ușile din lemn masiv sunt mai costisitoare, dar și foarte durabile, oferind o serie de beneficii. Poți alege din mai multe modele în funcție de tipul de lemn. Acest tip de uși blochează cel mai bine sunetele. Totuși, trebuie să ai în vedere și aspectul umidității atunci când alegi acest tip de ușă. 

MDF

Cea mai populară alegere este cea a ușilor din MDF. Prețul lor este moderat, iar aspectul este agreat de majoritatea clienților. Sunt ușor de vopsit și de întreținut.

Ușile din sticlă

După cum sugerează și numele, ușile din sticlă sunt cele care au un cadru de lemn sau de metal și panouri de sticlă. Există și varianta ușilor create din sticlă complet, fără a avea un cadru. Acestea sunt mult mai dificil de montat. Combinația dintre cadrul de lemn sau fier și sticlă are un aspect plăcut și se potrivește în special în camerele mai întunecoase. Sunt deasemenea o opțiune populară pentru birourile moderne. 

Usile cu decupaje de sticla si tablii (încadramente cu frezări decorative), cu nuanțe inchise de lemn,  se potrivesc mai degraba unui stil clasic.

Dacă ești în căutarea unei uși de interior care să îndeplinească cele 3 caracteristici cheie: eleganță, stil și durabilitate, nu ezita să apelezi la produsele și serviciile Edoors. Află mai multe despre produsele lor pe www.moboo.ro. 
 
Contact
+40 701 223 378
office@moboo.ro
Str. 8 Martie, Nr. 49
Targu Mures, Judetul Mures
SOL SAL