wishList-icon-blue wishList-icon
Wishlist
Nu ai nici un produs în wishlist
cont-icon-blue contact-icon
Login
Intră în cont
Înregistrare
lock-icon-blue lock-icon
Inregistrare
Home > Blog > Tendințe în design interior pentru anul 2020 – partea a II-a

Tendințe în design interior pentru anul 2020 – partea a II-a

Tendințe în design interior pentru anul 2020 – partea a II-a
adaugat 10 Jan 2020
Tendințe în design interior pentru anul 2020 – partea a II-a-shareIcon
Distribuie
Am început anul în mod creativ și dornici să ne adaptăm noilor tendințe.
În partea a doua a articolului vom veni cu idei noi despre cum să-ți adaptezi casa pentru a avea un aspect chic și modern în 2020.

Note feminine în design-ul interior

Firmele de design interior sunt pasionate de tonurile feminine, de diferite tonuri de roz și le păstrează și în anul 2020. Aceste tonuri subtile de roz: roșiatic, bronzat, roz-milenar, roz-gri, funcționează foarte bine într-o cameră cu tonuri neutre. 

Tapet floral

Tapetul floral a fost în tendințe în diferite momente ale istoriei, dar este o diferență majoră între tapetul floral pe care ni-l amintim cu toții din casa bunicii și tendințele florale în design-ul interior al anului 2020. Nu luăm tendințele de pe timpul bunicii în derâdere, știm cu toții că moda revine, iar tapetul cu flori va arăta mereu bine. Tapetele moderne au imprimeuri florale de diferite dimensiuni, culori și texturi. Există o atracție puternică pentru culorile vibrante precum galbenul și culorile contrastante care vor face peretele să iasă în evidență. Acest tip de tapet s-a purtat și în anul 2019, dar noile tendințe aduc note proaspete și abstracte. 

Faianța cu modele care ascunde petele

Faianța are un scop practic: acela de a proteja peretele de pete, dar a devenit și o alegere foarte populară pentru baie și bucătărie datorită modelelor foarte diferite, pentru fiecare gust. Cea mai bună modalitate de a scoate bucătăria și baia din anonimat este prin alegerea unei faianțe în culori vii, îndrăznețe. 

Diferite tipuri de metale în design-ul interior

Metalele vor fi pretutindeni în 2020. Ne referim la argint, aur, cupru și alamă. Lambriurile din alamă vor fi o opțiune foarte populară, în special pentru bucătării. Argintul și metalele de culoare maro funcționează foarte bine împreună, de exemplu fierul și aurul sau bronzul. Este recomandat să nu combini mai mult de trei metale într-un singur spațiu pentru a nu încărca încăperea prea mult. O firmă de design interior te va ajuta să faci cea mai bună alegere.

Design maximalist

În anul 2020 nu se mai poartă minimalismul. Maximalismul intră în scenă. În timp ce minimalismul se concentrează pe lucrurile simple, directe, maximalismul este exact opusul. Totul se concentrează în jurul măreției. Mare, îndrăzneț, culori și modele vii, tablouri abstracte și colorate, toate acestea fac parte din noua tendință maximalistă. Este recomandat să păstrezi totuși proporțiile pentru a nu încărca spațiul inutil. 

Se întoarce negrul

Negrul se întoarce și este mai actual ca oricând. Firmele de design interior afirmă că ”negrul este pretutindeni”: de la dulapuri de bucătărie la chiuvete, culoarea pereților, până la blaturile de bucătărie, negrul va fi una din principalele tendințe ale anului 2020. Pereții negri și mobila neagră vor da un aspect luxos și actual casei tale. Această non-culoare a fost mult timp exclusă din casă din cauza presupunerii că mobila de culoare neagră dă impresia unui spațiu mic și claustrofobic. În combinațiile potrivite, negrul este o alegere îndrăzneață și potrivită pentru orice casă. 

Accente de verde

După cum am menționat deja, tonurile pământii și apropierea de natură sunt două elemente cheie în design-ul interior al anului 2020. Era firesc ca și culoarea verde să se regăsească în aceste tendințe. Plantele verzi într-o cameră în tonuri neutre reprezintă accentul de culoare de care are nevoie o cameră modernă. Investește în arbuști decorativi și plante cățărătoare pentru a aduce prospețimea în casa ta. Atuu-ul acestor plante este faptul că sunt ușor de întreținut. 

Tehnologia se îmbină cu natura

Știința și tehnologia sunt folosite pentru a crea piese sustenabile care arată bine și sunt și prietenoase cu mediul. Dacă te pricepi la lucru manual, folosește bucăți de plastic sau de lemn pentru a da viață unor noi obiecte. În 2020 trebuie să fim mai responsabili și mai respectuoși față de natură. 

Tu ce tendință vei integra în design-ul casei tale în anul 2020?

 
Contact
+40 701 223 378
office@moboo.ro
Str. 8 Martie, Nr. 49
Targu Mures, Judetul Mures
SOL SAL