wishList-icon-blue wishList-icon
Wishlist
Nu ai nici un produs în wishlist
cont-icon-blue contact-icon
Login
Intră în cont
Înregistrare
lock-icon-blue lock-icon
Inregistrare
Home > Blog > Tipuri de chiuvete – Care este cea mai potrivită pentru bucătăria ta?

Tipuri de chiuvete – Care este cea mai potrivită pentru bucătăria ta?

Tipuri de chiuvete – Care este cea mai potrivită pentru bucătăria ta?
adaugat 03 Apr 2020
Tipuri de chiuvete – Care este cea mai potrivită pentru bucătăria ta?-shareIcon
Distribuie
Ești pregătit/ă să cumperi o chiuvetă nouă pentru bucătăria ta? Atunci trebuie să aflii mai multe despre configurația bazinului, materiale și chiar accesorii. 
Puține dispozitive din casă sunt folosite la fel de des ca și chiuveta. Am putea spune că alegerea chiuvetei este una din alegerile cele mai importante pe care le poți face pentru bucătăria ta și care îți va influența activitatea zilnică pe o perioadă de mai mulți ani. Am făcut o selecție de criterii care te vor ajuta să alegi chiuveta potrivită pentru design-ul bucătăriei tale și pentru nevoile tale. 
 

Câte cuve ar trebui să aibă chiuveta ta de bucătărie și ce configurație este mai potrivită?

O chiuvetă largă, cu o singură cuvă

Avantajele acestui tip de chiuvetă sunt faptul că este încăpătoare, vei putea să speli și să scurgi cu ușurință o tigaie mare sau să speli o cantitate mare de fructe și legume. 
Dezavantajul ar fi că nu poți desfășura mai multe activități simultan, din lipsă de spațiu. Sharon Flatley, designer în domeniul bucătăriilor și băilor de peste 30 de ani, afirmă: ”Clienții pot alege dintr-o gamă variată de produse. Majoritatea preferă chiuvetele cu o singură cuvă, cu o lățime cuprinsă între 84- 92 de cm și o adâncime cuprinsă între 20 și 26 de cm. Acest tip de chiuvetă este versatilă și se integrează foarte bine atât în bucătăriile în care se gătește mult, cât și în cele în care nu se prea gătește. 

Chiuvetele cu două cuve de diferite dimensiuni 60/40

Avantajul acestui tip de chiuvete este faptul că poți face mai multe acțiuni în același timp. Poți spăla cu ușurință vasele în timp ce prepari mâncarea. Chiuvetele cu două bazine sunt foarte utile și atunci când vrei să speli vase care nu încap sau care nu pot fi spălate la mașina de spălat vase. Ai posibilitatea de a le spăla într-o cuvă și de a le clăti în cealaltă cuvă. 
Dezavantajul apare atunci când trebuie să speli tigăi mari. Flatley afirmă: ” O chiuvetă cu două cuve poate fi alegerea perfectă pentru clienții care își doresc flexibilitate. Exisă și clienți obișnuiți cu modelul chiuvetelor cu două cuve și nu ar dori să schimbe.

Chiuvete cu două cuve de aceeași dimensiune

Acest tip de chiuvete sunt alegerea perfectă pentru clienții care apreciază simetria în design. Sunt foarte versatile, permițând spălarea, curățarea, pregătirea alimentelor. 
Dezavantajul apare atunci când trebuie speli/ să usuci tigăi sau alte vase de dimensiuni mari. Flatley afirmă că deși acest model este preferat de unii clienți, ea nu a avut solicitarea de a instala acest tip de chiuvete de câțiva ani, ceea ce înseamnă că nu mai sunt la modă. 

Chiuvetele cu trei cuve ( 2 de mari dimensiuni și una folosită ca dispozitiv pentru strângerea și tocarea resturilor)

Avantajul acestui tip de chiuvetă este dispozitivul pentru strângerea și tocarea resturilor. Această chiuvetă este perfectă pentru cei care doresc să țină mâncarea departe de resturile alimentelor.
 
În următorul articol blog vei afla mai multe despre modelele/formele chiuvetelor, în funcție de spațiul disponibil și design-ul bucătăriei tale. 
Te-ai mutat la casă nouă sau vrei să dai un aer fresh vechii tale bucătării? Găsește chiuveta care să completeze design-ul bucătăriei tale pe Moboo.ro: https://bit.ly/2R5AHxY  
 
Contact
+40 701 223 378
office@moboo.ro
Str. 8 Martie, Nr. 49
Targu Mures, Judetul Mures
SOL SAL