wishList-icon-blue wishList-icon
Wishlist
Nu ai nici un produs în wishlist
cont-icon-blue contact-icon
Login
Intră în cont
Înregistrare
lock-icon-blue lock-icon
Inregistrare
Home > Blog > Tipuri de chiuvete – Ce material să alegi pentru chiuveta de bucătărie?

Tipuri de chiuvete – Ce material să alegi pentru chiuveta de bucătărie?

Tipuri de chiuvete – Ce material să alegi pentru chiuveta de bucătărie?
adaugat 09 Apr 2020
Tipuri de chiuvete – Ce material să alegi pentru chiuveta de bucătărie?-shareIcon
Distribuie
În articolul de săptămâna trecută ai putut afla cum poți alege o nouă chiuvetă de bucătărie în funcție de dimensiuni, iar astăzi vei afla care sunt cele mai bune materiale pentru o chiuvetă de bucătărie. 
Chiuvetele de bucătărie pot fi realizate din materiale mai ieftine, care se zgârie ușor, se pătează, se îndoaie și nu au o durabilitate mare. Genul de materiale care au aceste dezavantaje sunt: fierul, fonta, inoxul, acrilul, porțelanul. Materialele mai scumpe care îți vor asigura calitatea și durabilitatea chiuvetei sunt: granit, marmura, piatră, rășină sintetică. 

Orice client care dorește să facă o investiție pe termen lung ar trebui să aibă ca și criteriu de selecție principal materialul de calitate al chiuvetei. Contează mult și aspectul, dar după cum vei vedea, chiuvetele din materiale de calitate precum granit, marmură, au un design aparte, care conferă eleganță bucătăriei tale. 

Chiuvetele din inox

Acest tip de chiuvete are trei avantaje majore: este durabil, ușor de curățat și au un preț relativ mic comparativ cu celelalte tipuri. 
Mai mult, poate fi integrat în orice tip de design: modern sau tradițional. 
Din păcate are și multe dezavantaje: acest tip de metal se zgârie cu ușurință. Pentru a preveni zgârieturile, poți folosi anumite accesorii pe care să le plasezi pe fundul chiuvetei și astfel vei putea evita o parte din ele. De asemenea, dacă locuiești într-o zonă în care apa este calcaroasă, vei observa adesea pete pe chiuvetă. 

Chiuvetele din porțelan

Acest tip de chiuvete completează foarte bine bucătăriile care au un aspect vintage. Dacă îți place să jonglezi cu culorile, poți alege dintr-o mare varietate. 
Dezavantajul acestui tip de chiuvete este faptul că se pot ciobi și în locul ciobiturilor apar puncte negre. Tigăile de metal pot lăsa și ele dungi negre pe chiuvetă, dungi care sunt greu de îndepărtat. 

Chiuvetele din granit

Acest tip de chiuvete este realizat din particule de granit și polimeri, fiind foarte rezistent la zgârieturi și ciobituri. De asemenea, petele de apă nu sunt vizibile, chiar dacă apa este mai calcaroasă. 
Din păcate, există chiuvete din granit mai deschise la culoare care se pot păta, iar atunci este nevoie de o întreținere profesională. 

Chiuvetele din piatră naturală

Avantajul acestui tip de chiuvete este în primul  rând de ordin estetic. Completează foarte bine blatul de bucătărie și îi oferă un look autentic. 
Cu toate că la capitolul design ar primi un loc fruntaș, are mai multe dezavantaje: este costisitoare, se zgârie și se ciobește cu ușurință. De asemenea, vei avea nevoie de produse de curățare speciale pentru o bună întreținere. 

Alegerea noastră ar fi o chiuvetă din granit, granitul fiind printre cele mai rezistente si dure materiale oferind durabilitate și fiabilitate chiuvetelor. Granitul este rezistent la zgârieturi, lovituri, impacturi normale precum cele cauzate tigăi, oale sau alte obiecte asemănătoare.
Întreținerea chiuvetelor din granit se face cu ușurință. Deși granitul este un material sensibil la materiale chimice și poate suferi degradări sau modificări dacă intră în contact cu acestea, poți curăța granitul cu substanțe naturale sau special create pentru acest tip de material. 

Costurile chiuvetelor din granit diferă în funcție de producător, iar prețul reflectă de multe ori calitatea produselor.

Pe Moboo.ro găsești o varietate mare de chiuvete din granit la prețuri foarte avantajoase. Găsește-ți inspirația aici
 
Contact
+40 701 223 378
office@moboo.ro
Str. 8 Martie, Nr. 49
Targu Mures, Judetul Mures
SOL SAL